top of page
  • Foto van schrijverBodile Overdevest

The Magic Lifestyle


Ja, ik heb veel kennis over voeding en gezondheid. Nee, bij mij gaat het ook niet altijd allemaal van z’n jetje want er is méér dan kennis: het mentale aspect en gevoel. Iets waar we nog (te) weinig vanaf weten.


En ik maak, net als iedereen, ook nog regelmatig ‘fouten’, aka doe onhandige dingen🤓


Heel heftig maar o zo’n duidelijk voorbeeld van afgelopen maand:

Vrijdagavond uiteten met collega’s in 100% plantbased tent. Ik had er zin in, alles ging goed naar binnen (lees: te snel want de vegan kip was too good to be true, te weinig kauwen en lekker veel lullen tussendoor). Echter was ik al een beetje aan het kwakkelen, moest ongesteld worden en was toe aan vakantie want vol en druk werkhoofd.


Bottemline? De dag erna janken van de buikpijn. Daarbij nog meer stress ervaren omdat deze buikpijn mij zo’n 4 jaar geleden voor een jaar of 3 in zijn greep hield. Dus bang het helemaal terug zou komen. Kortom, paniek.


Daarbij het etentje van de zaterdag wel willen door laten gaan ‘want we hadden ze al zo lang niet meer gezien’, ze waren al onderweg en Rick had de hele dag boven het vuur gestaan.


Resultaat: was gezellig, nog best goed zittende gehouden, vervolgens kotsend boven de pot en het hele stoofpotje kwam er hopsakee weer uit.


Vervolgens éven op pauze gedrukt: what happend? 🧐


Realiserend dat dit duidelijk niet alléén door voeding zou kunnen komen (vegan processed foods) 🤔 Echter kwam het door alle omstandigheden bij elkaar:🍽️ Hoe je eet: kauwen, rust/drukte, praten, etc.

🧘🏽‍♀️ Hoe je momenteel in je lijf zit.


🪫 Hoe is je energie.


💭 Kan je het op dat moment verteren, of zijn er emoties die éérst nog verteerd moeten worden.


🎧 Tot slot: heb je zin of de capaciteit om überhaupt naar je lijf te luisteren.


Want weet dat ik nog stééds wel ‘s PDS klachten heb en ik voornamelijk keuzes maak vanuit mijn buik.

Maar ik weet óók dat dit 9 van de 10 keer niet door voeding komt maar door stress, negeren van gevoel of - laten we eerlijk zijn - een te strakke broek tijdens een gehurkte motorrij-houding of de-hele-dag-op-mijn-reet-tijdens-consulten 🥹


Gelukkig heb ik inmiddels genoeg vertrouwen in mijn lijf want ik kan het vaak herleiden naar één van deze bovenstaande aspecten.


En nee, ik heb dé perfecte leefstijl voor mij niet gevonden omdat dit niet iets statisch is. Dit is fluïde, dynamisch en dit veranderd per periode, seizoen, cyclusmoment en behoefte.


Dus, wat ik hier probeer te zeggen: probeer niet The Magic System uit te vinden voor jezelf. Maar probeer te leren surfen op wat je voelt, kan en weet.


Zie het signaal van je lijf als “hè, er wringt iets, neem een andere afslag” Gebruik het in je voordeel 🚧


Verder: Italië was leuk en lekker. De ijsjes gingen er goed in en net zoveel is de wc drukbezocht 💩


Gelukkig draait alles om balans en worden de bollen burrata, heurlijke bubbelwijntjes, 15.000 stappen en olijvenbrood deze week gewoon weer ingeruild voor veggies, thee, havermout en krachtige workouts.


Nogmaals: it’s fluid 🥂


Vind jij dit soms (ook) best lastig en wil je een keer babbelen? Je mag altijd contact opnemen ♥️

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page