top of page

EMB - bloedtest 

BodileOverdevest_W_RGB.png

LAATSTE 2 TESTEN

Een EMB-test geeft een mooi inzicht op energetisch vlak. Daarom zie ik deze test als aanvulling op een behandeling. De EMB-test biedt relatief goedkoop, globale testresultaten. 

 

Zoek je naar specifiek en wetenschappelijk onderbouwde testresultaten? Dan verwijs ik je door naar de ontlastingstest van Gamedi. Zie Darmtherapie voor meer informatie hierover.

_______________________________________________________________________________________________________

Voel jij je uit balans, moe of futloos? Heb je al lange tijd last van je darmen, slaap je slecht of  laat je geheugen je in de steek? Heb je het gevoel dat je hormonen uit balans zijn door bijvoorbeeld heftige menstruaties of heb je extreem last van PMS (premenstrueel syndroom)?

 

Een EMB-test kan een mooie aanvulling zijn op een behandeling. Het kan meer duidelijkheid geven over waar jouw klachten vandaan komen.

In mijn praktijk kijken we altijd naar een duurzame oplossing. Het zoeken van de oorzaak en het bekijken van jouw klachten gedurende jouw leven horen hierbij. Een test kan hierbij meer zwart op wit uitslag geven.

 

Echter is het belangrijk dat je je bewust bent dat dit geen reguliere test is. De test heeft een holistische en energetische insteek. Zie ook belangrijk om te weten, onderaan deze pagina.

  

Wat betekent EMB?

 

EMB is de afkorting voor Energetische Morfologische Bloedtest. Laten we dit even per woord bekijken.

 

Energetisch staat voor frequenties, ook wel trillingen genoemd. Dit betekent dat elk deel van jouw lichaam (organen, botten enz.) en alle onderdelen daarvan een eigen specifieke frequentie of frequentiebereik heeft. Als we weten welk onderdeel welke frequentie of frequentiebereik heeft, kan je dit zichtbaar maken. Door middel van jouw bloed kunnen we met behulp van verschillende apparatuur deze frequenties zichtbaar maken. 

 

Morfologisch, ofwel morfologie, betekent letterlijk ‘de leer van de vorm en bouw van levende wezens’. Kortom de bouw en vorm bestuderen van, in dit geval, jouw lichaam. 

 

Wat testen we met een EMB?

 • Vrije radicaalschade

 • Leverbelasting

 • Darmverstoring

 • Parasiet- en schimmelbelasting (vaak de oorzaak voor darmklachten)

 • Adrenalinestatus

 • pH-balans (zuur-base)

 • Vitaminestatus (bijv. B12-tekort) 

 • Mineralen- en spoorelementenstatus (bijv. magnesiumkort) 

 • Vetzuurstatus (omega-3 en omega-6)

 • Neurotransmitters zoals dopamine en serotonine

 • Stressparameters waaronder mentale en/of emotionele stress 

 • Virale belasting 

 • Bacteriële belasting 

 • Schimmelbelasting 

 • Pancreasinsufficiëntie

 

En ook:

 • Darmparameters waaronder een analyse van jouw darmbarrière (hoe gezond is jouw darmwand) en darmflora (hoeveel goede bacteriën zitten in jouw darm)

 • Energetische blokkades. Dit staat voor een blokkade in het lichaam die de therapie kan blokkeren. Denk hierbij aan auto-immuunziekten, auto-intoxicatie (bijv. roken, eten van overmatig veel suikers), radioactieve belasting (bijv. mensen die veel vliegen), orgaanblokkade zoals bij de lever en schildklier of het binnenkrijgen van zware metalen door bijvoorbeeld niet goed gefilterd drinkwater.

 • Ook de verbindingen in het lichaam worden gecheckt door de acupunctuur meridianen. Bijvoorbeeld dat de dunne-darmmeridiaan in verbinding staat met, vanzelfsprekend de darmen, maar ook de ogen, oren en tanden. Hiernaast kunnen thema’s voorkomen als oorsuizen, hoofdpijn, verdriet, darmschimmels en allergieën. 

 • En tot slot energetische intoleranties met onder andere gluten, tarwe, varkensvlees, zuivel van de koe en geit, lactose, suiker, eieren en soja.

 

Naast al deze gegevens krijg je ook de analyse van de basis hematologie. Deze waardes worden ook in de reguliere gezondheidszorg gebruikt. Denk hierbij aan witte bloedcellen (leukocyten), rode bloedcellen (erytrocyten), trombocyten (aantal bloedplaatjes), hemoglobine (Hb, ofwel ijzer) en hematrociet (Ht).

 

Door deze waardes in te kunnen zien, kunnen er mogelijke tekorten, verstoringen, disbalansen en belastingen in kaart worden gebracht die de oorzaak zijn van jouw klachten. 

 

Hoe werkt het?

Ik reserveer een testset voor jou. In deze testset zit onder andere een prikpen, buisje en een glasplaatje. Met de prikpen prik ik aan de zijkant van jouw middel- of wijsvinger. Hier voel je weinig van. Met het bloed wat uit dit kleine gaatje komt, vullen we een klein buisje. We hebben ongeveer 1 cm bloed nodig. Vervolgens stempelen we de laatste druppel bloed uit op het glasplaatje. Dit gaat samen met het intakeformulier in het EMB-testpakketje. Ik geef het pakketje aan jou mee en deze doe je zelf op de post met 3 postzegels. Het pakketje zal worden verzonden naar Praktijk Wiersma. Ik krijg na ongeveer 2 weken de uitslag binnen. De uitslag ga ik voor je begrijpbaar maken met hierbij een toelichtend verslag. We plannen een vervolgconsult in waarin de test en een advies wordt 

besproken. Tot slot krijg jij de EMB-testuitslag zowel hardcopy als op de mail, inclusief het toelichtende verslag. 

  

Kosten

 

De kosten voor de totale behandeling vind je terug onder kosten. De kosten hangen af van de duur van de intake en vervolgconsult. De kosten zijn inclusief intake, bloedafname, testset, labonderzoek, toelichtend verslag en vervolgconsult. 

Het toelichtende verslag maak ik speciaal voor jou en zit bij het vervolgconsult inbegrepen, zodat je alles rustig thuis kan nalezen. 

 

NB De EMB-testset en het labonderzoek worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Belangrijk om te weten

De gegeven adviezen hebben een holistische en/of energetische insteek.

 

EMB kan niet één op één worden vergeleken met een reguliere bloedtest. Dus er kan regulier een normaalwaarde zijn van B12 terwijl deze test een deficiëntie aangeeft. Dit komt doordat er andere normaalwaarden worden gebruikt vanuit de orthomoleculaire therapie. Deze normaalwaarden zijn   meestal hoger dan de gangbare Algemene Dagelijkse Hoeveelheden (ADH’s). Dit heeft verschillende redenen: 

 • ADH’s gaan uit van het voorkomen van gebreksziekten, de randwaarden waardoor je net niet ziek wordt. Orthomoleculaire waarden gaan uit van een optimale voedingstoffenstatus, waardoor je voldoende energie ervaart en jouw lichaam optimaal functioneert. 

 • ADH’s zijn algemeen vastgestelde, veelal minimale hoeveelheden en vaak niet de optimale, individuele hoeveelheden;

 • ADH’s zijn vastgesteld voor gezonde mensen. Bij ziekte, burnout-out of darmproblematiek kan de behoefte hoger liggen.

 

EMB doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandelingen uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, vaststellingen, onderzoek en behandeling met behulp van de EMB valt onder de categorie ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

bottom of page