top of page

Darmtherapie

BodileOverdevest_W_RGB.png

Ervaar jij al langere tijd last van de darmen? En kom je er maar niet uit wat dit is? ​Waarschijnlijk biedt een ontlastingsonderzoek antwoorden.

Hoe gaat dit in zijn werk? 

Na overleg bestel je online een test bij Medivere. Deze testset krijg je thuisgestuurd. Je vult de gevraagde informatie in met mijn praktijkstempel (code) en volgt de handleiding van de testset. Middels de praktijkcode kan ik de testuitslagen inzien. De testuitslagen gaan altijd eerst naar de therapeut om de vertaalslag te maken voor jou als client. 

Daaropvolgend plannen wij een vervolgconsult in. Ik analyseer de testuitslag en geef persoonlijke voeding- en leefstijladviezen, gebaseerd op jouw microbioom. Op deze manier kunnen we onder andere de slechte darmbacteriën 'uithongeren' en de goede darmbacteriën 'voeden'. Dit bespreken we tijdens het vervolgconsult. Je krijgt deze informatie ook als naslagwerk via de mail.   

Hoe ziet een testuitslag eruit?

Ik werk voornamelijk met de Gezondheidscheck Darm en Gezondheidscheck Darm Plus. Deze testen kan je overwegen na een antibioticakuur of ter beoordeling van jouw huidige voedingsgewoonten.

De Gezondheidscheck Darm bevat:

  • Analyse van jouw darmflora en status hiervan

  • Analyse van eventuele schimmels en gisten, zoals Candida albicans en Candida spp.

  • Beoordeling van het spijsverteringsvermogen

  • Beoordeling van de spijsverteringscapaciteit

  • Bepaling van conditie en functie darmslijmvlies

  • Beoordeling van het darmgeassocieerde immuunsysteem. 

De Gezondheidscheck Darm Plus bevat hetzelfde als de Gezondheidscheck Darm. Met als extra's:

  • Een uitgebreide bepaling van de ontstekingsparameters

  • Analyse van gisting residuen

  • Samenstelling van de darmflora

  • Analyse over een verhoogd doorlaatbare darm.

 

Alles onder andere door EPX (Eosinofiele Proteïne X, voeding afhankelijke intoleranties), Bèta-Defensie ( aangeboren immuunsysteem ofwel eerstelijns afweer) en Lactoferine (natuurlijke antibiotica).  

De Gezondheidscheck Darm geeft al een mooi beeld wat er in jouw maag-darm-stelsel aan de hand is. De Gezondheidscheck Darm Plus brengt (nog) beter in kaart waar de oorzaak van jouw darmprobleem zich bevindt.  

Kosten

De testkosten zijn afhankelijk van de test die bij jou past. Daarnaast komen de kosten van onze contactmomenten erbij. Denk aan de intake, vervolgconsulten en uitwerktijd/naslagwerk . Zie ook het kopje kosten voor een overzicht. 

bottom of page