top of page

BODILE OVERDEVEST
Diëtist | Orthomoleculair & Darmtherapeut | Lifestyle Coach

IMG_2617.jpeg

Aangenaam! Mijn naam is Bodile.

Ik ben diëtist en vakgek als het gaat om gezonde leefstijl generen aan de hand van ons genenpakket: wat hebben we nodig op celniveau?

Wie ben ik?

Echter zou het vreemd zijn om voor een gezonde leefstijl te staan, zonder er zelf genoeg ontspanningsactiviteiten op na te houden. Hierbij een kleine voorstelronde in wie ik ben náást mijn werk:

• Mijn woon-werkverkeer bestaat uit een motor, inmiddels een zwarte Suzuki Intruder VS750 uit 1988;

• ik heb vanaf mijn elfde levensjaar een groeiende verzameling cowboylaarzen;

• probeer mijn fine-line tekenskills zo goed mogelijk te onderhouden;

• kan nogal lastig (lang) stilzitten, dus sporten zit vast in mijn routine - van yoga tot krachttraining;

• vind het heerlijk om uitgebreid etentjes te organiseren thuis;

• ons huis is te vinden in Haarlem, met houtkachel in de winter en "moestuin'en" in de zomer;

• tot slot ben ik gek op alles met vier poten wat in huis kan wonen, zoals onze praatgrage Poes en aankomend najaar een Grote Zwitserse Sennen hond! 

Verder kijken dan voeding

 

Na de opleiding Voeding & Diëtetiek bleef het bij mij knagen. De link tussen psyche, beweging en voeding was voor mij al duidelijk. Echter miste ik deze connectie op het HBO. Tijdens de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut "volgens de klinische psycho-neuro-immunologie", werd deze link wél gelegd. Het was een warme jas die ik niet meer uit wilde doen. 

 

Ons lichaam is prachtig, maar complex. Alles hangt met elkaar samen. We kunnen niet één klacht uitkiezen en hiertegen een middel of medicijn geven. Het gaat om het totaalplaatje.
 

Door diverse studies met verschillende invalshoeken en inmiddels 10 jaar aan coach- en cliëntervaring, zijn bij mij verschillende behandelmanieren mogelijk. Zoals meer focus op intuïtief eten en hormonen of juist 'meten is weten', voeding bijhouden en maaltijden voorbereiden.

 

Samen kijken we naar wat voor jou de beste methode is, afhankelijk van jouw doel, persoonlijke voorkeuren, mijn bevindingen en eventueel een multidisciplinair traject met bijvoorbeeld een psycholoog, fysiotherapeut of osteopaat. 

Ervaringsdeskundige

Mijn persoonlijke gezondheid heeft een grote rol gespeeld in waar ik nu sta. Mede door een voedselvergiftiging in Azië en een intense fitnessperiode waarbij zuivel dé bron voor eiwit was, waren mijn darmen compleet ontregeld. De diagnose Prikkelbaar Darmsyndroom en lactose-intolerantie waren vervolgens geen verassing. Door mijn  verworven kennis begreep ik eindelijk wat er aan de hand was in mijn lichaam. De ontstekingsgraad kon omlaag worden gebracht en het lijf kwam weer terug in balans.

Dit ging niet over één nacht ijs met veel vallen en opstaan - en nog steeds blijft het altijd weer een puzzel: waar ligt jouw balans op dít moment?

 

Als vrouw en dus cyclisch wezen is hier steeds weer een aanpassing of verbetering mogelijk. Dus ik blijf mijzelf nog steeds weer ontwikkelen op gebied van kennis en kunde, om zo jou als mijzelf weer verder te kunnen inspireren en handvaten te kunnen geven!

Houd het simpel

Soms is een oplossing makkelijker dan we denken. Echter is in onze snelle Westerse maatschappij die kennis - namelijk hetgeen waar onze genen het beste op functioneren - steeds meer in de vergetelheid geraakt.  

Samen kunnen we jou weer terug in balans brengen. Door (meestal) simpele en praktische tips, duidelijke uitleg, plezier rondom voeding en gezondheid, en dit alles met een vleugje humor.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee!

Achtergrond

Docent Orthomoleculaire Integrale Therapie @ Natura Foundation huidig

Diëtist & Coach @ Preptic huidig

Orthomoleculair Diëtist & Darmtherapeut @ Bodile Overdevest Foodstuff huidig

Lifestylecoach & Sportinstructrice @ bbb Healthboutique huidig

Opleiding Darmtherapie @ Gamedi Adacemy, Marijke de Waal & Mireille Wijchers

EMB-test (bloedtest) @ Ortho Health Foundation

Hormoonbalans Vrouwen @ Ralph Moorman & Barabara Heavenith

Opleiding Orthomoleculair Therapeut @ Bonusan, Natura Foundation

Diëtist @ Food Mind Body

Healthcoach & Dietetiek stage @ Personal Body Plan

Voeding & Dietetiek HBO 2012-2016 @ Hogeschool van Amsterdam

and more..

Schermafbeelding 2021-06-29 om 09.34.59.
bottom of page