top of page

BODILE OVERDEVEST
Diëtist | Orthomoleculair & Darmtherapeut | Lifestyle Coach

IMG_2617.jpeg

Aangenaam! Mijn naam is Bodile Overdevest. Ik ben gek op cowboylaarzen, motorrijden en vanzelfsprekend alles omtrent gezonde voeding en leefstijl. 

Verder kijken dan voeding

 

Na de opleiding Voeding & Dietetiek bleef het bij mij knagen. De link tussen psyche, beweging en voeding was voor mij al duidelijk. Echter miste ik deze koppeling op de opleiding tot diëtist. Tijdens de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut 'volgens de klinische psycho-neuro-immunologie', werd deze link wél gelegd. En hoe! Ons lichaam is prachtig, maar complex. Alles hangt met elkaar samen. We kunnen niet één klacht uitkiezen en hiertegen een middel of medicijn geven. Het gaat om het totaalplaatje.
 

Door diverse studies met verschillende invalshoeken en inmiddels 10 jaar aan coach- en clientervaring, zijn bij mij verschillende behandelmanieren mogelijk. Zoals meer focus op intuïtief eten en hormonen of juist 'meten is weten', voeding bijhouden en maaltijden voorbereiden.

 

Samen kijken we naar wat voor jou de beste methode is, afhankelijk van jouw doel, persoonlijke voorkeuren, mijn bevindingen en eventueel een multidisciplinair traject met bijvoorbeeld een psycholoog, fysiotherapeut of osteopaat. 

Ervaringsdeskundige

Mijn persoonlijke gezondheid heeft een grote rol gespeeld in waar ik nu sta. Mede door een voedselvergiftiging, waren mijn darmen compleet ontregeld. De diagnose Prikkelbaar Darmsyndroom en lactose-intolerantie waren vervolgens geen verassing. Door verworven kennis begreep ik eindelijk wat er aan de hand was in mijn lichaam.

Zoals deze kennis mij heeft geholpen, kan ik ook anderen helpen om zich weer energiek en vitaal te voelen.

 

Vaak hoeft de oplossing niet ingewikkeld te zijn, we moeten alleen 'even' weten hóe. Echter is deze kennis in onze Westerse maatschappij steeds meer in de vergetelheid geraakt.

Samen kunnen we jou weer terug in balans brengen. Door (meestal) simpele en praktische tips, duidelijke uitleg, plezier rondom voeding en gezondheid, en dit alles met een vleugje humor.

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact met me op, ik denk graag met je mee!

Achtergrond

Docent Orthomoleculaire Integrale Therapie @ Natura Foundation - huidig

Diëtist & Coach @ Preptic - huidig

Orthomoleculair Diëtist & Darmtherapeut @ Bodile Overdevest Foodstuff - huidig

Lifestylecoach & Sportinstructrice @ bbb Healthboutique - huidig

Opleiding Darmtherapie @ Gamedi Adacemy | Marijke de Waal & Mireille Wijchers

EMB-test (bloedtest) @ Ortho Health Foundation

Hormoonbalans Vrouwen @ Ralph Moorman & Barabara Heavenith

Opleiding Orthomoleculair Therapeut @ Bonusan, Natura Foundation

Dietist @ Food Mind Body

Healthcoach & Dietetiek stage @ Personal Body Plan

Voeding & Dietetiek HBO @ Hogeschool van Amsterdam

Schermafbeelding 2021-06-29 om 09.34.59.
bottom of page