BODILE OVERDEVEST

 

Diëtist | Orthomoleculair therapeut | Lifestyle Coach

IMG_2617.jpeg

Aangenaam! Mijn naam is Bodile Overdevest. Ik ben complementair diëtist en coach op het gebied van lifestyle en sport. Ik werk sinds mijn studie in de sport- en healthbranch als coach en diëtist. In de zomer van 2019 heb ik mijn eigen praktijk opgezet in het levendige Jordaan. Hier help ik onder andere cliënten met energie-, darm- en overgangsklachten. 

 

Orthomoleculair & Complementair Dietist 

Na de opleiding Voeding & Dietetiek bleef het bij mij knagen. De link tussen psyche, beweging en voeding was voor mij al duidelijk. Echter miste ik dit op de opleiding tot diëtist. Op de opleiding Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie, werd deze link wel gelegd. En hoe! Ons lichaam is prachtig, maar complex. Alles hangt met elkaar samen. We kunnen niet één klacht uitkiezen en hiertegen een middel of medicijn geven. Het gaat om het totaalplaatje. En dat is wat dit vak zo prachtig maakt, we gaan uit van jou in het geheel. Jouw fysieke lichaam inclusief jouw psyche, persoonlijkheid of mentale gesteldheid - hoe je het wil noemen. Ofwel, het gaat om het complete plaatje. Als we naar de film kijken van jouw leven en bekijken wáár de eerste klachten begonnen, krijgen we een patroon van jouw lichaam en hoe deze heeft gereageerd in bepaalde situaties. Zoals de manier van jouw geboorte al aanleiding kan hebben tot bepaalde klachten in het nu (bv. keizersnede en darmklachten).

Deze passie over voeding, gezondheid en anderen helpen komt niet uit de lucht vallen. Mijn persoonlijke gezondheid speelt hierin een grote rol. Door een voedselvergiftiging in Azië, waren mijn darmen compleet ontregelt (lees: dagelijks opgezet met ernstige steken en krampen). De diagnose Prikkelbaar Darmsyndroom en lactose intolerantie waren daarna geen verassing. Mede door mijn verworven kennis begreep ik eindelijk wat er aan de hand was in mijn lichaam. Zoals deze kennis mij heeft geholpen, wil ik ook anderen helpen om zich weer energiek en vitaal te voelen.

 

Ons lichaam kan ontzettend veel hebben en we hebben een geniaal zelfherstellend vermogen tot onze beschikking. Echter heeft ‘ie soms net dat duwtje in de rug nodig om weer de goede richting op te gaan. En daar kan ik jou bij helpen.

Achtergrond

Orthomoleculair Diëtist @ Guts 'n Glory - huidig

Orthomoleculair Diëtist @ Bodile Overdevest f o o d s t u f f - huidig

Lifestylecoach & Sportinstructrice @ bbb Healthboutique - huidig

Darmtherapeut - huidig

Opleiding Darmtherapie @ Gamedi Adacemy | Marijke de Waal & Mireille Wijchers

EMB-test (bloedtest) @ Ortho Health Foundation

Hormoonbalans Vrouwen @ Ralph Moorman & Barabara Heavenith

Opleiding Orthomoleculair Therapeut @ Bonusan, Natura Foundation

Dietist @ Food Mind Body

Healthcoach & Dietetiek stage @ Personal Body Plan

Voeding & Dietetiek HBO @ Hogeschool van Amsterdam

Schermafbeelding 2021-06-29 om 09.34.59.