BODILE OVERDEVEST
Diëtist | Orthomoleculair & Darmtherapeut | Lifestyle Coach

IMG_2617.jpeg

Aangenaam! Mijn naam is Bodile Overdevest. Ik ben gek op cowboylaarzen, motorrijden, dieren en vanzelfsprekend alles omtrent gezonde voeding en leefstijl. 

Met twee praktijken in Amsterdam, werk als coach en sportinstructrice, spreker over vitaliteit voor werknemers en auteur van een leefstijl- en kookboek (sep '22), kan ik met zekerheid zeggen dat het overbrengen van een gezonde leefstijl voor mij verder gaat dan mijn werk.

Verder kijken dan voeding

 

Na de opleiding Voeding & Dietetiek bleef het bij mij knagen. De link tussen psyche, beweging en voeding was voor mij al duidelijk. Echter miste ik deze koppeling op de opleiding tot diëtist. Tijdens de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut 'volgens de klinische psycho-neuro-immunologie', werd deze link wél gelegd. En hoe! Ons lichaam is prachtig, maar complex. Alles hangt met elkaar samen. We kunnen niet één klacht uitkiezen en hiertegen een middel of medicijn geven. Het gaat om het totaalplaatje.
 

Door diverse studies met verschillende invalshoeken en aardig wat coach- en clientervaring inmiddels, zijn verschillende behandelmanieren mogelijk bij mij. Zoals meer focus op intuïtief eten en hormonen of juist 'meten is weten', voeding bijhouden en maaltijden voorbereiden - en alle mogelijkheden hiertussen.

 

Samen kijken we naar wat voor jou de beste methode is, afhankelijk van jouw doel, persoonlijke voorkeuren, mijn bevindingen en eventueel een traject met bijvoorbeeld een psycholoog, fysiotherapeut of osteopaat. 

Ervaringsdeskundige

Mijn persoonlijke gezondheid heeft een grote rol gespeeld waar ik nu sta in mijn carrière. Door een voedselvergiftiging in Azië, waren mijn darmen compleet ontregeld. De diagnose Prikkelbaar Darmsyndroom en lactose-intolerantie waren vervolgens geen verassing. Mede door mijn verworven kennis begreep ik eindelijk wat er aan de hand was in mijn lichaam. Zoals deze kennis mij heeft geholpen, kan ik ook anderen helpen om zich weer energiek en vitaal te voelen.

 

Vaak hoeft de oplossing niet ingewikkeld te zijn, we moeten alleen even weten hóe. Echter is deze kennis in onze Westerse maatschappij steeds meer in de vergetelheid geraakt.

Samen kunnen we jou weer terug in balans brengen. Door (meestal) simpele en praktische tips, duidelijke uitleg, plezier rondom voeding en gezondheid, en dit alles met een vleugje humor.

Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur me een berichtje, ik denk graag met je mee!

Achtergrond

Diëtist & Coach @ Guts 'n Glory & Preptic - huidig

Orthomoleculair Diëtist & Darmtherapeut @ Bodile Overdevest Foodstuff - huidig

Lifestylecoach & Sportinstructrice @ bbb Healthboutique - huidig

Opleiding Darmtherapie @ Gamedi Adacemy | Marijke de Waal & Mireille Wijchers

EMB-test (bloedtest) @ Ortho Health Foundation

Hormoonbalans Vrouwen @ Ralph Moorman & Barabara Heavenith

Opleiding Orthomoleculair Therapeut @ Bonusan, Natura Foundation

Dietist @ Food Mind Body

Healthcoach & Dietetiek stage @ Personal Body Plan

Voeding & Dietetiek HBO @ Hogeschool van Amsterdam

Schermafbeelding 2021-06-29 om 09.34.59.