top of page

Expertises

BodileOverdevest_W_RGB.png

Energie & Vitaliteit

Heb je een gezonde leefstijl maar toch last van die middagdip, altijd verkouden, opgeblazen buik of lukt het maar niet om je (fitness)doel te behalen? Dan gaan we kijken naar hoe jij jouw leefstijl kan optimaliseren.

Denk daarbij niet alleen aan voeding, maar ook aan jouw slaappatroon, of je op je plek zit met je werk of partner. Ik kijk naar het totaalplaatje. Vanuit hier gaan we stap voor stap te werk. 

Darmtherapie

Heb je last van je darmen met klachten als een opgeblazen gevoel, onregelmatige ontlasting, krampen, steken en/of winderigheid? Of heb je de stempel PDS (Prikkelbaar Darmsyndroom) gekregen maar eigenlijk geen idee wat je nu te doen staat? Check de Darmtherapie pagina!

Hormonale Disbalans

Voel jij je uit balans na een stressvolle periode, heb je last van vage klachten zoals vermoeidheid, 'snaai' trek of op een plateau beland met jouw (afval)doel? Verander je in een draak aan het einde van je cyclus (premenstrueel syndroom) of is de diagnose PCOS 

of Diabetes Mellitus type 2 gesteld? Dit wijst allemaal op een hormonale disbalans(en).

Bij hormonale klachten gaan we samen op zoek naar oorzaak van het probleem. Met als doel dit probleem bij de kern aan te pakken en zo een duurzame oplossing te bieden.

Overgang & Menopauze

Elke vrouw gaat dit op een bepaald moment in haar leven meemaken. Sommige vliegen erdoorheen, anderen hebben wat meer hobbels op de weg. Door jouw lichaam beter te begrijpen en te snappen wat er gebeurt, kan je hierop anticiperen.

Door hormoonschommelingen kan je je onplezierig voelen, last hebben van stemmingswisselingen, opvliegers en darmklachten. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, neemt het gewicht vaak toe, verdwijnt de taille en daalt het energielevel.

Door handvaten aan te reiken met kennis en begeleiding met betrekking tot voeding en leefstijl, streven we naar een zo soepel mogelijk verlopende overgang. Met als doel een vitaal gevoel!

Over- & ondergewicht

Heb je overgewicht (BMI >25) of ondergewicht (BMI <18,5) en wil je hier graag iets aan doen? Dan gaan we samen kijken naar jouw voeding en leefstijl. Aan de hand van jouw huidige calorie-inname gaan we kijken naar een inname die voor jouw lichaam en doel geschikt is. Dit doen we door middel van volwaardige voeding te kiezen die bij je past. Ook kijken we naar jouw leefstijl met onder andere beweging en sporten. Ik geef je handvaten en breng je kennis bij. Op deze manier streven we naar een gezonde en duurzame leefstijl die jij de rest van je leven kan volhouden.

Vegetarische & veganistische leefstijl

Eet je vegetarisch/veganistisch of wil je zo gaan eten? Bepaalde vitaminen en mineralen verdienen extra focus bij een vega(n) leefstijl. Door professionele hulp hierbij in te schakelen, weet je zeker dat er geen tekorten ontstaan. Denk hierbij aan B12, omega-3 vetzuren, selenium, jodium, zink, vitamine B1, D3, ijzer en totale eiwitinname. 

Door hierop in te zoomen gaan we aan de slag om jouw (nieuwe) plantaardige leefstijl zo gevarieerd en volwaardig mogelijk te maken. 

Intermittent Fasting

Ben jij nieuwsgierig naar intermitterend fasting? Of doe je dit al en vraag jij je af of je wel volwaardig genoeg eet? Plan een consult in! Dan kunnen we samen bepalen óf en welke manier van vasten iets voor jou is. 

pexels-karolina-grabowska-4871089.jpg
My Approach
bottom of page