Expertises

BodileOverdevest_W_RGB.png

Energie & Vitaliteit

Heb je een gezonde leefstijl maar toch last van die middagdip, altijd verkouden, opgeblazen buik of lukt het maar niet om je (fitness)doel te behalen? Dan gaan we kijken naar hoe we jouw leefstijl kunnen optimaliseren, waardoor jij je wél lekker in je vel voelt. Dit kunnen we doen door bijvoorbeeld anders te eten, frequentie en timing van de maaltijden te optimaliseren en te kijken naar jouw slaappatroon. Maar ook minder voor de hand liggende onderwerpen komen aan bod, zoals of je op je plek zit op jouw werk. We kijken naar het totaalplaatje, en gaan hier stap voor stap mee aan de slag. 

Darmtherapie

Heb je last van je darmen met klachten als een opgeblazen gevoel, onregelmatige ontlasting, krampen, steken en/of winderigheid? Of heb je de stempel PDS (Prikkelbaar Darmsyndroom) gekregen maar eigenlijk geen idee wat je nu te doen staat? Check de Darmtherapie pagina!

Hormonale Disbalans

Voel jij je uit balans na een stressvolle periode of heb je last van vage klachten zoals vermoeidheid, constant hongergevoel of heb je een plateau bereikt met jouw (afval)doel? Verander je in een draak voor je voor jouw menstruatie (Premenstrueel Syndroom) of is PCOS gediagnosticeerd? Dit wijst allemaal op een hormonale disbalans. Ook heb ik ervaring met schildklierklachten en Diabetes Mellitus type 2. 

Bij hormonale klachten gaan we samen ondervinden wat de oorzaak van het probleem is. Met als doel dit probleem bij de kern aan te pakken en zo een duurzame oplossing te bieden.

Overgang & Menopauze

Ga je richting de overgang, zit je er middenin of kom je er net uit? Jouw lichaam maakt heel wat veranderingen door tijdens deze periode. Elke vrouw gaat dit op een bepaald moment in haar leven meemaken. Sommige vliegen erdoorheen, anderen hebben wat meer hobbels op de weg. Door jouw lichaam beter te begrijpen en te snappen wat er gebeurt, kan je hierop anticiperen.

Door hormoonschommelingen kan je je onplezierig voelen, last hebben van stemmingswisselingen, opvliegers en darmklachten. Alsof het allemaal nog niet genoeg is, neemt het gewicht vaak toe, verdwijnt de taille en daalt het energielevel. Door handvaten aan te reiken met kennis en begeleiding met betrekking tot voeding en leefstijl, streven we naar een zo soepel mogelijk verlopende overgang. Met als doel een vitaal gevoel!

Over- & ondergewicht

Heb je overgewicht (BMI >25) of ondergewicht (BMI <18,5) en wil je hier graag iets aan doen? Dan gaan we samen kijken naar jouw voeding en leefstijl. Aan de hand van jouw huidige calorie-inname gaan we kijken naar een inname die voor jouw lichaam en doel geschikt is. Dit doen we door middel van volwaardige voeding te kiezen die bij je past. Ook kijken we naar jouw leefstijl met onder andere beweging en sporten. Ik geef je handvaten en breng je kennis bij. Op deze manier streven we naar een gezonde en duurzame leefstijl die jij de rest van je leven kan volhouden.

Vegetarische & veganistische leefstijl

Eet je vegetarisch/veganistisch of wil je zo gaan eten? Goed om dan wat hulp in de schakelen! Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Sommige vitaminen en mineralen verdienen wat extra focus bij een vega(n) leefstijl, om tekorten te voorkomen. B12 is onder andere een belangrijk aandachtspunt. Maar ook ook omega-3 vetzuren, selenium, jodium, zink, vitamine B1, D3 en ijzer. Door hier op in te zoomen gaan we aan de slag om jouw (nieuwe) plantaardige leefstijl zo gevarieerd en volwaardig mogelijk te maken. 

Intermittent Fasting

Ben jij nieuwsgierig wat intermitterend fasting is? Of vast je al en vraag jij je af of je wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Plan een consult in! Naar aanleiding van wetenschappelijke onderbouwing en evolutietheorie, kunnen we samen bepalen of dit iets voor jou is. Met als volgt een passende, professionele begeleiding. Zo zorgen we dat jouw (nieuwe) eetpatroon volwaardig is met als resultaat veel energie.

EMB-test

Deze energetische test kan een aanvulling zijn op de behandeling. Voor meer informatie, check deze link